lauantai 30. lokakuuta 2010

Lintuja ja kirjoja

Ulkona satelee pikkasen lunta. Maa ei silti ole valkoinen. Takapihan metsikössä lentelee tänään paljon lintuja. Niitä on kiva seurailla. Tuolle eestakaisin huitelevalle harakalle tässä naureskelen, kun kuvittelen, että sille saisi tonttulakin päähän:)

Mitähän jos tekisi tuohon ikkunan alle linnuille joulukodin, jossa voisivat viettää koko talven. Pari lyhdettä, idyllinen lintulauta ym. Olisi kiva seurailla lintujen elämää tarkemmin ja opetella samalla uusia lintulajeja.

Menneen vuoden aikana on tullut hankittua tosi paljon joulukirjoja kirppareilta. Pitäisi oikeastaan pistää kaikki uudet pinoon ja listata hankinnat. Nyt en välttämättä aina kirpparilla edes muista, onko jokin tietty kirja jo hyllyni kaunistuksena. Muutoinkin pitäisi kuvata kirjat ja lisätä tänne joulukirjalistaukseen.

Tässä yksi vanhemmista kirjalöydöistäni jo vuosien takaa:

Kirjassa ei ole siis sanan sanaa, joten siitä erikoinen teos. Se on tuollainen teatterikirja, josta saa tehtyä jouluseimen. Viime joulun alla se oli luokassani ja sen avulla oli helppo kertoa joulun sanomaa. Joku oppilaista totesikin silloin "kuinka joku on ikinä voinut luopua tuollaisesta..." Eli  tämä kirppariharrastus on välillisesti aika opettavaista myös lapsille...