lauantai 10. joulukuuta 2016

Skagenröra joulupöytään



Kovasti jo mietin, mitä kivaa pikkusuolaista kattaisin jouluaattoillan pöytään. Silloin meillä on perinteisesti miehen suku koolla.

Tässä taitaa olla yksi kiva, helppo ja nopea sekä herkullinen  resepti. Olen tehnyt sitä viimeksi vuosia sitten. Nyt taitaa olla aika nostaa se uudestaan esiin.

En tiedä, miten sanan skagenröra voisi kääntää suomen kielelle. Tämä on erityisesti ruotsinkielisten must juttu herkkupöydässä:)))

Laitan  skagenröran  lisukkeeksi saaristolaisleivän kanssa.

Ja tässä ohje:

500 g kuorittuja katkarapuja
nippu tilliä
1dl majoneesia
1dl creme fraichea
suolaa
mustapippuria
½ sitruunan mehu
punasipuli

Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita hienonnettu tilli, pilkottu punasipuli ja ravut muihin aineisiin.
Anna maustua hetki kylmässä.