tiistai 20. joulukuuta 2011

Lähestyvän joulun merkkejä

Sen verran alkaa jo joulu olla lähellä, että kunnon joulusiivouksiin on jo päästy useampana päivänä käsiksi. Tänä vuonna siivoillaan silti aika pinnallisesti, sillä ensimmäistä kertaa emme vietä joulua kotosalla...

Eilisilta kului nuorimmaisen joulujuhlissa. Poika on ruotsinkielisessä kyläkoulussa, jossa joulutraditiot ovat áina hyvin  isossa osassa. Tämänkertainenkin ohjelma kesti hulppeat 2,5 tuntia (noo, joskus on tullut istuttua kolmekin tuntia:/) Vaikka toisen kotimaisen aika hyvin hallitsenkin, niin silti huomaan  ajatusten karkailevan aivan ulkopuolisiin asioihin, jos äänentoisto ei ole aivan kohdallaan...Niin taisi käydä välillä eilenkin.Toki oli hienojakin esityksiä moneen lähtöön. Oma poika soitti soolona kitaralla "Maa on niin kaunis" ja esitti joulunäytelmässä lasta, joka haluaa paljon lahjoja:)

Itsekseni pohdin, että juhlat syntyvät liikuttavista esityksistä, mutta että tärkeää olisi osata asennoitua juhlaankin siten, ettei anna vanhempana pikkukatselijoiden riekkua missä sattuu. Pieni itkunpurkaus lapselta ei vielä tunnelmaa hetkauta, mutta jos tulee tunne, että lapset saavat tehdä ihan mitä vain toisten juhlassa, niin...  Eilisiltana muutama pienokainen valtasi näyttämön ja ryösti osan koululaisilta äänekkäällä vaeltelullaan. Koulun rehtorikin joutui jo yhtä kiikuttamaan käsipuolesta lavalta pois...Kesken kaiken tajusin myös, että oman puujakkarani alla ryömi arviolta nelivuotias. Oikeasti jo pelkäsin, että loukkaa itsensä...Sinne se jäi makoilemaan tuolini alle, eikä kukaan hakenut pois - tunsin lähinnä ahtaanpaikankammoa, enkä tohtinut liikahtaakaan tuolillani:/


Kokkolan puukaupunkialue, Neristan, on jo toisena peräkkäisenä vuotena kunnostautunut joulukalenteri-teemalla.Vanhan antiikkiliikkeen nurkalla, aivan kadunkulmassa nökötti suloinen joulukuusi koristeineen. Viereiseltä  ilmoitustaululta löytyi kartta, josta ilmeni kaikkien kalenteri-ikkunoiden sijainnit. Tänään lähdin niitä kiertelemään. Oli jo sen verran hämärää, että sain kuvattua vain muutaman kohteen. Paljon ihanaa jäi kuvaamattakin... Kiva idea kuitenkin!


Tällaiselta näytti tämänpäiväinen ikkunakalenteri!Huomisaamuna vielä yksi tunti koulua, sitten alkaa lomalomaloma jouluinen!