sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Joulukukkasuosikki

Mikä on sinun joulukukkasuosikkisi?

Viime jouluna minun kukkapöydälläni oli tukku punaisia tulppaaneja. Haaveilin hakevani niiden seuraksi havupuun oksia, mutta kiireessä se unohtui. No, kauniita ovat sellaisenaankin.


Lempikukkani on ehdottomasti amaryllis. Viime jouluna minulla oli ensimmäistä kertaa valkoinen sellainen. Se näytti aika juhlavalta. Toissa jouluna ostin irtokukkina pitkiä, lähes metrin pituisia punaisia amarylliksiä. Upeampia en ole ikinä nähnyt.

Joulupöydässäni oli viime vuonna myös pieni sypressi, johon oli laitettu valkoista sumutetta ja koristeeksi lahjapaketti sekä kulkunen. Sain sen oppilaalta lahjaksi. En tiedä, miten se kestää, mutta sama sypressi on edelleen minulla tallessa kirjahyllyn  päälle nostettuna. Ihan saman näköinen kuin viime joulun aikaankin, vaikken ole sitä kastellut...

Ainut joulukukka, johon en ole mieltynyt, on hyasintti. Muuten tykkäisin, mutta hajusteherkkänä nenäni menee hyasintin tuoksusta täysin tukkoon. Joskus olen hyasintteja saanut oppilailta, olen niitä kiikutanut sitten mummolle. Joskus olen ajatellut, että hyasintin voisi myös jäädyttää pihakoristeeksi. Ehkä seuraavan kerran testaan, kun tulee mahdollisuus!