maanantai 24. joulukuuta 2012

Aaton alkuiltana...

Pirtti on jo pesty puhtoinen, piha valkoluminen...Vai miten se laulu menikään...

Joo-o! Jotta tähän on päästy, piti muutama homma tehdä vähän pitemmän kautta:/

Eilisiltana ryhdyin vääntämään aattoillan kahvipöytään meillä perinteisesti kuuluvaa glögikakkua. Turha kai mainitakaan, että leipomus on aina ennen onnistunut... Kun isäntä palaili iltayhdeltätoista maissa  töistä kotiin, kuului keittiön korvilta huudahdus "Mitä  tuolta jääkaapista valuu?! " Pikainen kiito paikalle ja toteamus "Irtopohjavuoka vuotaa..."Glögigakun kaunis punainen päällynen oli kuorruttanut vastapestyn lattian...Ei muuta kuin moppaamaan.

Ja uudestaan hommiin...Onneksi aineksia oli vielä jäljellä. Tarkistelin vuokaa sen mitä sitä pystyi leipomus sisällään tarkistelemaan. Uusi hyydyke kakun pinnalle. "Neljän tunnin päästä pitäisi olla valmista..." Kun poika palasi yömyöhällä kotiin, kuului keittiöstä tutunkuuluinen huudahdus "Mitä tänne lattialle on valunut? Jee, uudet, punaistakin punaisemmat töhnät lattialla! Liivatteetkin oli jo loppuneet, joten ei enää kolmatta glögikuorrutusta! Tänään koristelin kakun suosista tomusokerilla ja suklaahippusilla.Toivotaan, että maistuu, ihan kaunis siitä lopulta tuli! Ties minkä uuden hittireseptin kehitin:)


Varhain aamulla isä soitti ja kyseli, onko äidin kännykkää näkynyt- oli siis hukassa...Eipä muuta kuin pikavauhtia sängystä ylös, vaatteet niskaan, ja kännykän etsintään. Lopulta löysin sen autoni lattiatilasta...Oli näämmä tippunut eilisen ajelureissun tuoksinassa. Vanhempani huruuttelivat sitä tyytyväisinä hakemaan.

Kun kännykkä oli onnellisesti palautettu omistajilleen, ajattelin pikaisesti puunata vielä  veskin lavuaarin tiptop-kuntoon. Kaikki 18 vuotta, mitkä tässä talossa on asuttu, on allas  toimittanut tehtävänsä moitteettomasti. Päätti tehdä sitten juuri aattona kerrasta  topin: putkessa oli tukos, joka ei lähtenyt mihinkään millään viemärinaukaisunesteillä:/ Ei muuta kuin isäntä aukaisemaan putkia. Sitä ennen oli tyhjennettävä allaskaapin tavarat... No, parin tunnin pähkäilemisen jälkeen lavuaari saatiin
sitten kuntoon.

Loppupäivä on sujunut leppoisammissa merkeissä. Käytiin miehen ja nuorimmaisen kanssa miehen sukujen haudoilla. Lunta pyrytti kovasti. Hyvin kaunis, jouluinen sää.


Isompi poika lämmitteli puusaunaa sillä välin. Löylyt olivat lämpöiset. Nuorimmainen kävi löylyistä kolme kertaa hyppimässä hankeen. Olisi ollut hauska kuvauskohde vaikka MTV3:n loppukevennykseen:))

 
Parin tunnin päästä tulee miehen suku ja joulupukki. Niitä odotellessa...Hyvää joulua!