lauantai 10. joulukuuta 2011

Ihanassa joulukonsertissa

Perjantai-illan kiireistä ja lumimyräkästä huolimatta oli pakko päästä joulukonserttiin. Kokkolan kaupungin kirkossa oli Guardia Nueva-orkesterin joulukonsertti. Solistina oli Mari Palo. Orkesteria johti tuttuni, Raimo Vertainen, joka on kyllä aivan huippuorkesterin luotsanut...Mukaan konserttiin sain houkuteltua nuorimmaiseni. Sitten vielä kilautus anopille, josko hän innostuisi lähtemään mukaan. Hän oli heti valmis ja vielä enemmän innoissaan, kun lupasin ostaa konserttiliput omasta pussistani:)

Onneksi olimme ajoissa paikalla, sillä väkeä oli huonosta säästä huolimattan hurjasti liikkellä. Kirkkoon mahtuu 1200  ihmistä ja jokainen penkki lehtereitä myöten oli täpösen täynnä...

Konserttiohjelmistossa oli sekä kotimaisia joululauluklassikoita, jokunen hieman harvinaisempikin että myös Astor Piazollan iki-ihanaa tuotantoa, jonka taitureina Guardia Nueva on tunnettu.Puolitoistatuntinen kirkon penkillä kiisi nopeasti. Kirkossa oli aivan äänetöntä yleisön joukossa, vaikka väkeä olikin paljon. Hieno esitys ilmeisesti mykisti! Mari Palon viimeisen laulun," Jouluyö" aikana koko konserttiyleisö nousi seisomaan ja taputtamaan. todella vaikuttavan näköistä ja jopa lavalla olevat taiturit olivat hämmentyneen näköisiä saamastaan kunnianosoituksesta.


Ken halajaa vielä päästä hyvän musiikin äärelle, niin kerrottakoon, että Guardia Nuevan seuraavat joulukonsertit ovat Seinäjoella 12.12 ja Kalajoella 16.12. Tämän lisäksi orkesteria ja Mari Paloa sekä muutamia muitakin esiintyjiä  on mahdollista kuulla myös Helsingissä Musiikkitalolla 31.3. 2012 "Intohimojen illassa." Ehdottomat suositteluni!

Jos haluat kurkata orkesterin ja Mari Palon yhteismusisointia viime talven konsertissa, niin klikkaa TÄSTÄ!