maanantai 7. marraskuuta 2011

Joulun postimerkit ilmestyivät!

Tänään, 7.11., ilmestyivät tämänvuotiset joulupostimerkit. En vielä postiin suunnannut kulkuani, mutta ihan pakko oli käydä katsastamassa tulevat ihanuudet postin sivuilla. Kaikki kuvat on siis tämänkertaisessa postauksessa sieltä kopioitu!

Ensimmäisenä esiteltäköön iloa ja jouluista tunnelmaa täysillä tihkuva toisen luokan postimerkki.
Postimerkin nimi on "Vauhdikas joulu." Merkki maksaa 0.60 euroa/ kappale.Kyllä tuossa merkissä ihan vauhtia ja ´vaarallisia tilanteita näyttää riittävänkin... Kyseessä on tarrapohjainen postimerkki, jonka on kuvittanut Kaarina Toivanen.

Ja suora lainaus postin sivuilta:"
Joulua odotellessaan tonttutyttö heiluu himmelissä niin, että tähkäpäät ja oljenpätkät lentelevät, helmat heiluvat.
Tonttutytön vauhdissa kirjeet ja kortit ehtivät jouluksi perille, kun postitat ne viimeistään 19.12.2011."

Ensimmäisen luokan merkin tarvitsijoille on tänä vuonna tarjolla "Valoa ikkunassa"-merkki. Tämä on siis juuri niille, joilla korttien postitus vuodesta toiseen jää viime tinkaan tai se ensimmäinen omasta postiluukusta kolahtanut kortti on perinteiseen tapaan tyypiltä, jolle ei itse tullut huomanneeksi korttia ajoissa lähettää... Merkin kuvituksesta vastaavat Georgi Eremenko ja Aino-Maija Metsola. Merkillä on hintaa 0,75 euroa/kappale.


Postin sivuilta lötytyy kyseisestä merkistä tällaista lisätietoa:
"Pikkukaupungin kodikas talvinen katunäkymä, talot savupiippuineen, valot vintti-ikkunoissa. Modernisti toteutettua perinteistä tunnelmaa.
Merkit myydään myös kymmenen perforoidun tarrapostimerkin arkissa, jossa myös kymmenen Priority-tarraa.
Valoa ikkunassa -postimerkillä lähetetyt joulukortit ehtivät perille kun postitat viimeistään 22.12.2011."

Kolmantena merkkinä esiteltäköön kakkosluokan Ruusunmarja-postimerkki, joka on arvoltaan 0.60 euroa /kappale. Pidän tästä merkistä sen kylmän talvihuuruisen tunnelman vuoksi. Kiva myös nähdä merkeissä ennalta-arvaamattomia aiheita:) Tämän työn takana ovat Ari Lakaniemi ja Susanna Rumpu.
Ja tässä kuvausta postin sivulta:
"Huurteiset ruusunmarjat ovat säilyttäneet värinsä talven keskellä. Postimerkki on harmoninen, mutta rohkea, kaunis, mutta viileä - ehdottomasti kiehtova!
Kakkosluokan postimerkillä lähetetyt joulutervehdykset ehtivät perille, kun postitat ne viimeistään 19.12.2011."

Ja  viimeismpänä esitellään se postimerkki, jota suomalaisissa kodeissa käytetään joulun lähestyessä kaikista eniten! Merkin nimi on "Pehmeä joulu" ja se on taiteillut Kaarina Toivanen, kuten ensimmäisenä esitellynkin merkin. Merkillä on hintaa 0,55 euroa kappaleelta.
 
Postin sivut kuvaavat merkkiä näin:
"Iloisesti naurava pikkutonttu pitää sylissään kahta karitsaa. Huopainen tonttulakki, huopaiset tossu ja huopaa taitaa olla myös... Seuraapa lankakerien päitä!
Joulupostimerkillä lähetät joulutervehdykset viimeistään 15.12."


Kiva juttu, että merkeissä viivähtää suomalaiseen perinteiseen jouluun kuuluvia asioita, kuten olkihimmeleitä ja huovutettuja juttuja. Vielä kuitenkin kaipaan aikaa, kun  paperipintaiset merkit sai rahvaasti itse nuolla kortteihin kiinni -muistattehan sen maun:)  Nyt niissä taitaa kaikissa olla tylsä tarrapinta:/

Postin sivuilta löytyisi monenlaista muutakin mukavaa; ensipäivänkuoria, vuosipalloja, jne., mutta pitäähän jokaiselle jättää se löytämisen ilo!

Ensi  viikolla  muuten taas suomalaisten postiluukuista pitäisi  kolahtaa kuori, jossa voi postittaa ison nipun joulukortteja...