torstai 24. syyskuuta 2015

Voiko joulupukit kuolla?

Noin kysyi nuorimmaiseni hädissään muutaman vuoden ikäisenä. Tuskin, taisin vastata silloin. Mutta nyt vastaisin, että  tavallaan voi..

Kosti Kotiranta oli suomalaisille vuosia se pukki, jonka lähes jokainen muistaa Joulupukin kuuma linja - tv-ohjelmasta vuosilta 1991–2005 ja 2007–2011.

Tuo ohjelmahan kiirii koteihin Suomessa aina jouluaattoaamuisin. Sen voisi sanoa olevan monessa perheessä vallan joulutraditio. Ohjelmassa suloiset lapset soittelevat Joulupukille ja kertovat kuulumisiaan.

Tässä  opettavainen videokippi vuodelta 1993.


Muusikko, juontaja  ja opettaja Kosti Kotiranta menehtyi heinäkuussa 2015 vaikeaan sairauteen.

Kopion Vauva.fi-sivustolta muutamia kommentteja ainoan oikean joulupukin menehtymisuutisen jälkeen. Sitä palstaa lukevilla lienee  tavattomasti muistoja hänestä... Varmaan suurin osa meistäkin löytää noiden kommenttien  alta jotain omia joulumuistoja:

Ihan itku kyllä pääs kun ton uutisen luin! :'( Lapsuuden vietin joka joulu häntä kuunnellen, soittaa en saanut, mutta joka joulu kuuntelin hänen turinoitaan. Ihan kuten aikuisenakin joka joulu laitoin telkkarin päälle ja hän sai pölöttää taustalla kun tuusailin kaikkee muuta.. Ikävä häntä tulee!! :'( Levätköön rauhassa! ❤

                                 *
Voi ei! Mulla on lapset jo isoja, mutta silti jopa ärsyynnyin, kun viime jouluna oli väärä pukki linjoilla. Aivan ihanan ihmisen kuvan antoi itsestään.

                                 *
Mulle Kosti jäi mieleen samanlaisena 80-luvun lapsuuden ikonina kuin Camilla Mickwitzin kuvitukset, Ransu, Röllipeikko ja Pelle Hermanni. Voi kun olisi Kosti saanut lukea tämän ketjun kauniita muistoja hänestä.
                                 
                                 *
En tajua, ei joulupukki voi kuolla.

                                *
R.I.P ainoa oikea Joulupukki Kosti "Komo" Kotiranta. Todella lämminhenkiset ja tunnelmalliset muistot vuosien varrelta jouluaattoaamun Kuumalinja ohjelmasta ja sen taitavasta Joulupukista. Osasi todella taitavasti lasten kanssa jutella ja luoda Joulun aaton ja juhlan odottelun tunnelmaa. Hän sai lapset somasti laulamaan ja kertoilemaan. Kuitenkin Kostin poisnukuttua ohjelman tulisi silti jatkua jouluaattoaamun lämminhenkisenä perinteenä. Jotenkin ajattelen poismenneen  oikean virallisen Joulupukinkin niin ajatelleen. Kiitokset Kostille!
                
                                 *
Ainoa, oikea Joulupukki
Joulu ei ole enää aivan sama joulu.:/


LÄHTEET:
Vauva.fi. Aihe vapaa.Kosti kotiranta on kuollut:( [http://www.vauva.fi/keskustelu/4535823/ketju/kosti_kotiranta_on_kuollut] Luettu 2.8.2015.