tiistai 21. joulukuuta 2010

Joululoman viettoon

Nyt se alkoi sitten 12 päivän joululoma! Aamukahdeksalta kokoonnuttiin vielä perinteisesti kirkkoon jouluhartauteen. Mielestäni kiva tapa hiljentyä viimeisenä koulupäivänä. Koska oltiin  omassa juhlassa niin ajoissa liikkeillä, ennätin vielä kuskailemaan omia ja naapurin  lapsiani kahteen eri kouluun ja sieltä kotia. Eli melko juhlapainotteinen aamu: ) Lumimyräkässä sai tosin olla auton kanssa tarkkana...

Sillä välin, kun odottelin isompaa joulujuhlasta, päätin ajella Kokkolan vanhassa kaupungissa. Se on tähän aikaan niin idyllinen ja  jouluinen - varsinkin aamuhämärissä.
Tämä vuonna alueen asukkaat ovat keksineetkin kivan idean - eri asuintalojen ikkunoille on tehty joulukalenteri. Kukin tehtävään osallistunut on itse saanut koristella oman ikkunansa mieleisekseen. Matkan varrelta kameraan tarttui luukku numero 11. Aika kiva idea, vai mitä!  Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisin etsinyt kaikki luukut: )


Yhteiskristillisen  kirjakaupan ikkunassa oli kivan näköinen jouluseimiasetelma. Aamun hämärässä kuvaustekniikka ei vaan ollut ihan parhaimmillaan.


Kotiin päästyäni auoin oppilaila tulleita lahjoja ja kortteja. Omat lapseni perinteisesti läähätäävät tässä vaiheessa aina niskan takana:)Nyt pitäisi lähteä vielä kuskailemaan poikaa syyslukukauden viimeiselle kitaratunnille. Sen jälkeen voisi aloittaa tarmokkaammat siivoukset ...