lauantai 8. joulukuuta 2012

Koululaiset joulukonsertissa

Eilen Kokkolan ruotsinkielisillä oppilailla oli kirkossa joulukonsertti. Sinne oli kutsuttu kaikki mukaan ennättävät. Itse en paikalle päässyt, koska työt velvoittivat... Pirautimme toki kaikille  isovanhemmille ja vinkkasimme, että  varmaankin kuulemisen arvoinen konsertti...
Kaupungin kirkossa olikin ollut väkeä mielettömän paljon,monta sataa. Pojan isovanhemmatkin olivat joutuneet ahtautumaan lähes takarivin penkkeihin, vaikka olivat olettaneet olevansa hyvissä ajoin paikalla.

Pojaltani en saanut lypsettyä paljonkaan tietoa konsertista. Äiti kertoi yllättyneensä konsertin tasokkuudesta sekä loistavasti toimineesta äänentoistosta ja järjestelyistä. Esiintyjien nimetkin oli hienosti voinut lukea valotaululta:)

Konsertti oli käynnistynyt arvokkaasti yhdessä lauletulla Hoosianna-laululla.
Pojalta utelin myöhemmin, mitä konsertissa laulettiin. Aivan kaikkea ei muistanut, mutta ohjelma oli rakennettu siten, että pari laulua oli kaikkien koulujen yhteisesityksenä. Muutoin koulut esiintyivät pienemmissä, parin, kolmen koulun kokoonpanoissa. Lisäksi oli ollut tarjolla kaksi pienemmän ryhmän laulua.

Ohjelmassa oli  ollut perinteisiä joululauluja kuten "Stilla natt". "Nu tändas tusen juleljus" oli laulettu alkuopetusikäiseten lasten voimin. Pojan koulu oli esittänyt toisen koulun kanssa "Himlen i min famn." Vähän vieraampana lauluna ainakin meille suomenkielisille oli esimerkiksi "Jul, jul, strålande jul", olipa joukossa ollut joku englanninkielinenkin, jonka nimeä poika ei saanut mieleensä.

Yllätyksenä tuli sekin, että poika lauloi yhdessä 4 muun pojan kanssa  soolo-osan "Varpunen jouluaamuna"-kappaleessa :/  Tästähän ei siis ollut kotona edes mainittu -kuten ei edellisellä kerrallakaan , kun pojan piti lukea kuukausi takaperin teksti kirkon edessä yksin. Mitäs sitä kaikkea kertomaan:)

Pojat esittivät laulun suomeksi, he kun ovat kaikki kaksikielisten kotien kasvatteja. Äitiäni laulu lämmitti erityisesti, se kun  sattuu olemaan hänen lempijoululaulunsa. Hänen pieni veljensä kuoli kauan sitten ja varmaan siitä syystä laulun sanat koskettavat aina erityisesti...

Koska oli kyse ruotsinkielisistä oppilaista, oli erään koulun oppilaat saapuneet paikalle Lucia-kulkueessa laulaen "Santa Lucia"-laulua. Aidot kynttiläkruunut ja kaikki tietty...

Puolitoistatuntinen konsertti oli päättynyt yhdessä laulettuun "Härlig är jorden"-virteen.

Kivoja tuollaiset konsertit, harmi vain, että kouluaikoina ei itselle avaudu koskaan mahdollisuutta osallistua...

No, tänä iltana lähden fiilistelemään toisenlaiseen konserttiin samaiseen kirkkoon, siitä ehkä myöhemmin lisää!