torstai 18. marraskuuta 2010

Frangenin vinkkejä nautinnolliseen jouluun...

Joululehtiä tässä on tullut luettua. Sain niitä vielä ystävältäni pinkan lisää: )Oli tarkoitus, että olisin tänään kertonut näistä lukemistani kauniista sivuista tarkemminkin, mutta aika on ollut kortilla. Siispä kerron vain kivasta kolumnista, jonka Simo Frangen on kirjuuttanut Kaikkien aikojen joulu 1/2008 - lehteen.Tunnen sympatiaa Frangeniin jo sen vuoksi, että neljäsosa geeneistäni on kotoisin samalta pieneltä maalaispaikkakunnalta kuin hänelläkin:/Frangen kirjoittelee viime hetken vinkeistä jouluun. Mutta tällä kertaa paljastan ne sinulle näin hyvissä ajoin! Frangenin mukaan mantelin löytymiseen kannattaa tosissaan panostaa! Apukeinona voi käyttää esim. röntgeniä. Voit kertoa lääkärissä, kuinka kipeä polvesi on ja kiikuttaa mukanasi puurokattilan röntgeniin sillä verukkeella, että muutoin  perheen loppasuut syövät kaiken. Ja kun lääkäri sitten kuvaa polveasi, huudahdat "katso , lehmä lentää" ja vaivihkaa sujautat  kattilan kuvaan polvesi viereen...

Kuusenhausta Frangen kirjoittaa:" Kuusenhaku on raskas urakka, joten huonokuntoisimmat eivät sen jälkeen  jaksa enää nauttia joulusta. Frangen ehdottaakin  ratkaisuksi lavatansseja: vuorotunnein olisi naistenhaku, miestenhaku ja kuusenhaku - homma sujuisi yhteistuumin kuin tanssi: )

Frangen kertoo, että samaa kuusta kannattaa käyttää monta vuotta, koska kuusenhaku on rankkaa puuhaa. Sopiva määrä on titenkin KUUSI vuotta! Neulasten karisemisen jälkeen on mahdollisuus panostaa enemmän koristeluun... Ja lopultakin - kun lataa kuuseen riittävän paljon koristeita, on ihan sama, onko kuusessa enää neulasia tai ei.

Frangenin lapsuudessa joulukalenterin luukkujen avaaminen oli vielä kiehtovaa puuhaa. Frangen toteaa, että nykyajan lasten elämänrymi on niin kiihkeää, ettei yhden luukun avaaaminen päivässä  riitä. Nykyajan lapsi haluaa avata luukun 10 minuutin välein eli kuusi luukkua tunnissa. Frangenin mukaan tämä tekisi vuorokaudessa 144 luukun avausta ja koko joulukuun saldona 3456 luukkua - lapsilla ei jäisi aikaa pahantekoon!

Lopuksi Frangen pohtii joululaulujen sanomaa. Lapsuudessa joululaulujen tonttu saattoi kurkistella ikkunoiden takaa, mutta nykyään kolmen hengen suurperhe  asuu viidennessä kerroksessa. Jotta tonttujen ikkunan takaa kurkkimisen perinne voidaan siirtää nykylapsille, ehdottaa Frangen seuraavaa:

 a.) Kerrostalojen seinämiin tehdään pikku kohoumia ja koloja, jotta tonttu pystyy seinäkiipeilemään viidenteen kerrokseen

 b.) Talojen vieressä on  ympärivuorokautisesti  nosturi kuljettajineen, joka nostaa tontun pyydettäessä yläilmoihin.

c.) Myös helikopterilennätykset ovat mahdollisia, joskin kalliita.

Eläköön joulunaika - tulin tavattoman hyvälle mielelle tästä kirjoituksesta: )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti