tiistai 8. marraskuuta 2011

Tunnustuksesta tunnustuksia...Kiitos ja kumarrus ihka ensiksi saamastani tunnustuksestani Tealle Joulunajan taikaa-blogiin!
Luen silloin tällöin innoissani blogeja, kun sattuu sopivaa ylimääräistä aikaa. En kuitenkaan ole ilmoittanut itseäni yhdenkään blogin lukijaksi. Tää vaan on mun elämäntyylini - nautiskelen niin monenlaisista asioista, että lista olisi hetken kuluttua loputon:)
Päätinkin antaa tunnustuksen matkata eteenpäin sellaisille bloggaajille, joiden sivuilla on viimeksi ollut kiva piipahtaa... Ja ihan tarkoituksellisesti ajattelin olla muka avarakatseinen ja valkata listalleni myös muita kuin jouluaiheisia blogeja!


Ja lopuksi kahdeksan satunnaista asiaa. Mietin tähän 8 asiaa joulunajoista elämäni varrelta. Mukana on niin iloa kuin suruakin...Eli tunnelmasta toiseen mennään:
1. Mieliinpainuvin joulu oli vuonna 1990, kun vietin sen poikakaverini - nykyisen mieheni  ja vanhempieni kanssa erämaamökillä. Aatonaattona tein koko päivän lumitöitä metrisellä hangella lammen jäällä, jotta pääsisin aattoaamuna luistelemaan... Kun aamulla heräsin, satoi vettä kaatamalla ja kaikki lumi oli sulanut pois! Seuraavana aamuna nukuimme pommiin joulukirkosta, mutta lähdimme ajamaan kuitenkin mutkat suorina, josko sittenkin ehtisimme... Tie oli mutkainen ja täysin jäinen ja savuimme kirkon pihalle juuri ennen Jumalanpalveluksen loppumista. Emme kehdanneet enää mennä sisään, vaan köröttelimme hiljakseen takaisin nukkumaan erämaamökille:) Joulu, jolloin kävin kääntymässä kirkon portailla...


2. Surullinen joulu oli ollessani noin 10-vuotias. Aatonaattona kissamme katosi. Sitä etsittiin joka paikasta. Ikinä ei löytynyt. Itkimme pikkusiskon kanssa niin kovasti, että vanhempamme päättivät antaa meille lohdukkeeksi  yhden paketeista päivän etuajassa. Loppuilta pelattiin yhdessä Aliasta. Peli on minulla vieläkin tallessa ja muistan kissani aina kun sitä pelaan lasteni kanssa.


3. Mummoni kuoli yllättäen vuonna 1991 juuri ennen joulua. Mummo oli paketoinut lahjat kaikille ennen kuolemaansa ja ne löytyivät kaapista - niitä sitten availimme itku silmissä aattona... Minun paketistani paljastui kuparinen koristekahvipannu, joka on minulla edelleen tallessa.Hautajaiset pidettiin  joulun jälkeen. Kirkossa veisattiin "Maa  on niin kaunis." Sillä virrellä on minulla edelleen erityinen merkitys.


4. Joulu jota jälkeenpäin on naurussa suin muisteltu: olin poikakaverini luona ekaa kertaa joulua viettämässä, olisiko ollit vuosi 1988. Ukkoni on isosta maatalosta kotoisin. Kesken aattoillan jouluaterian appiukko lähti käväisemään navetassa, josko lehmä pian poikisi. Hän ryntäsi hakemaan meidät kaikki apuun, sillä lehmän kohtu oli irronnut ja se riippui ulkopuolella...Koko porukka juostiin pyhävaatteissa navettaan. Eläinlääkärikin saapui aikanaan, mutta hän antoi ohjeeksi, että kohtu ei saa pudota ennen hänen tuloaan maahan. --> Alle uunista ritilä ja vuorotellen kaksi perheenjäsentä pitämään kohtua sen varassa ilmassa. Olihan urakka! Vasikka ja lehmä pelastuivat lopulta, mutta lautasille kylmentynyt ruoka ei enää maistunut kenellekään:/


5.  Nuorimmaiseni (nyt jo 9v) on herättänyt hilpeyttä vuosien mittaan pohdiskelemalla monenlaista elämää suurempaa. Tässä pohdinta 4-vuotiaana:"Äiti, voiko joulupukit kuolla?":)))


6.  Rakastan  joulunajan näytelmiä, runoja, lauluja ym. Tämä juontaa juurensa omista innokkaista alakoulun opettajistani 1970-luvulta. Yleensä minä ja kaverini olimme joka vuosi pääosissa; välillä Tiernapoikina, joskus Tonttu Vilkkaana tai mitä lie - en vieläkään ymmärrä että miksi:))) Mutta sen saman tunteen  -esiintymisen ilon - haluaisin siirtää omille oppilailleni!


7. Ensimmäinen muistamani joulunaika on ajalta, jolloin olin 6-vuotias. Pikkusiskoni makasi sängyn alla ja jalat pilkotti päiväpeitteen alta - oli tyhjentänyt kerralla elämänsä ekan joulukalenterin. Voi sitä syyllistä suklaahymyä!  Samana jouluna siskoni (3v.) paketoi äidille ekan joululahjansa; tyhjän wc-paperirullan...


8. Nuorimmainen keksi 4.5-vuotiaana oman joululaulun:"Joulu on tullut, laulavat hullut..." Olisikohan tässä ainesta tämän vuoden jouluhitiksi?

4 kommenttia:

 1. Kiitos tunnustuksesta! Minulla on ollut kunnia saada se jo aiemminkin, joten omat tunnustukseni löytyvät arkiston kätköistä :) Sinun jouluisia juttujasi oli mukava lukea! Kiva, että löysin samalla uuden joulublogin! Reipasta marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia paljon tunnustuksesta. Joulu on vuoden juhlista kaikkein ihanin,satsaan sen valmiseluun kaikkein eniten. Aloitan valmistelut jo aikaisin. Joulun rakentaminen ja tunnelmointi on mielestäni niin hauskaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitän ja niiaan tunnustuksesta♥
  Lämmitti mieltä♥

  VastaaPoista