lauantai 20. lokakuuta 2012

Kauneimmat joululaulut kirppiksellä

 
Sitä voi kesken  syksynkin tehdä mitä parhaimpia jouluisia löytöjä kirpputorilta. Kuten tämä alla oleva laulukirja muutaman viikon takaa!
  

Uutuuttaan vielä kiiltelevä kirja lähes pomppasi kirppiksen hyllystä silmiini. Kirja oli minulle entuudestaan tuntematon. Ja mikä ihmeellisintä: kirja on painettu vuonna 2012, joten se on aivan uusi! Kyseessä on juhlakirja, sillä jouluna 2012 Suomen lähetysseuran kauneimmat Joululaulut kajahtavat jo 40.kerran! Googlailu selvensi, että sain kirjan reippaasti alle puoleen hintaan...
 
Nimensä mukaisesti kirjassa esitellään seurakuntien Kauneimmat joululaulut-musiikkitapahtuman lauluja vuosien varrelta. Juhlakirjan ovat koonneet yhteistyössä F-kustannus ja Suomen lähetysseura.
 
Nuottien lisäksi kirjassa on mukana myös kaunis valokuvakuvitus. 


Mukaan on mahdutettu yli 70 joululaulua.Suurin osa lauluista muodostuu joululauluklassikoistamme, kuten Kun maas on hanki, Arkihuolesi kaikki heitä, Kilisee kilisee kulkunen, Jouluyö, juhlayö...

Mukaan on liitetty myös ruotsin- ja englanninkielisiä joululauluja. Esimerkkeinä näistä ruotsiksi kaunis En stjärna lyser så klar, jonka kuulin jo jokunen vuosi sitten lapseni koulun joulujuhlassa. Kappale on myös käännetty suomeksi nimellä Tähti kirkkaana loistaa.Englanninkielisistä esimerkkinä Away in a Manger, suomennettuna Vastasyntynyt Jeesus.Vuosi sitten omat oppilaani esittivät laulun joulukuvaelmassa.

Uudemmista lauluista ehdoton suosikkini on Pienen lampaan jouluyö. Se oli lauluvihkosessa muutamia vuosia sitten. kauniit sanat ja kaunis melodia!

"Oli kedolla syntynyt pikkuinen lammas,
se hengitti lähellä emoaan.
Oli pimeä yö, ja se pikkuinen lammas
 nyt hengitti lähellä emoaan.
Se yö oli pienelle ensimmäinen,
ja tähdet tuiikkivat yllä maan.
Imi lämmintä maitoa karitsainen,
ja tähdet tuikkivat yllä maan..." 

Jouluun valmistautumiseen ja
 kirjahyllyyn komistukseksi tämäkin teos.
 Tungosta alkaa jo hyllyilläni kyllä olemaan...
4 kommenttia:

 1. Oi että, minkä löydön teit!! Kaikkea ne ihmiset pois laittaa...Olen ollut aika monessa joululaulutilaisuudessa mukana ja kyllä niissä on aina niin ihana tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minnamari!
   Ihmisten arvostukset on tosiaan niin erilaisia...
   Kyllä vaan joka vuosi täytyy tälläytyä laulutilaisuuteen...

   Poista
 2. Hei olisiko kirjassa sattumalta Do You Hear What I Hear suomeksi? Sulle musisoivalle vinkiksi, oletko kuullut biisiä Mary Did You Know, upea, upea biisi!!!: )En pysty sitä laulamaa, kun tulee tippa linssiin heti. Joulun odotus on ihanaa, mutta meille opeille varsin työteliästä aikaa. :)

  VastaaPoista
 3. Heissan, Marjukka!
  No eipä näytä noita mainitsemiasi lauluja kirjasta löytyvän. Ainakin äkkiseltään mulle ihan vieraita! Täytyy etsiä käsiin!

  Juu, jouluun valmistautuminen on ihanaa, mutta tälla alalla todella hektistä:) Toisaalta -oma jouluun valmistautuminen olisi ilman tätä ammattia täysin toisenlaista...

  VastaaPoista