sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Lucian piparkakut



Hyvää Itsenäisyyspäivää 2020!












Tänään jaan iloksenne Lucian piparkakkujen ohjeen. 
Lucianpäiväähän vietetään tasan  viikon kuluttua 13.12.!

LUCIAN PIPARKAKUT

200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 dl siirappia
2 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
3 tl kanelia
2 pientä munaa
2,5 tl soodaa
8 dl vehnäjauhoja

Sekoita margariini, sokeri ja mausteet kattilassa, kuumenna niin että rasva sulaa, älä keitä. Jäähdytä. Lisää jäähtyneeseen sekoitukseen munat sekä vehnäjauhot joihin on sekoitettu sooda. Sekoita oikein hyvin että saat kiinteän taikinan, anna olla kylmässä seuraavaan päivään. Ota muotilla piparkakkuja ja paista niitä 200 asteessa n. 6-7 min, riippuen pipareitten koosta, pienimmät ja ohuemmat 5-6 minuuttia, isommat ja paksummat 6-7 minuuttia. Koristele halutessasi.

Tässä vielä ohje sokerikuorrutukseen:
1 kananmunan valkuainen
tomusokeria

1. Erottele valkuainen ja keltuainen, 
2. Lisää  valkuaisen joukkoon tomusokeri huolellisesti sekoittaen. 
Kuorrute on sopivaa, kun se on valkoista ja piparkakun päälle kokeeksi ohuena nauhana valutettu kuorrute ei leviä. Kovemmasta kuorrutteesta saa nätimpiä, pehmeämpi on  taad kevyempää kuorruttaa. 
3. Kaada kuorrute siihen tarkoitettuun pussiin tai ihan pakastuspussiin. Esim. laita sopivan kokoinen  muovipussi puolen litran kapeaan ja korkeaan mittaan ja käännä pussin reunat mitan suun ympärille kaatamisen helpottamiseksi.
 Leikkaa pussin kulmaan pieni (!)  reikä.
 4.Kuorruta piparkakut  
5. Anna kuorrutteen kuivua seuraavaan päivään. Paksumpi kuorrute kuivuu nopeampaa kuin löysempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti