lauantai 1. joulukuuta 2012

Ensimmäinen adventti...

Kuukausi  on vaihtunut joulukuuksi. Keittiön kalenterilehteä kääntäessä hymyilyttää: seinällä on koululaisten kuvittama kalenteri. Joulukuun kuvan on piirtänyt viimevuotinen ekaluokan oppilaani. Tontulla on iloinen ilme ja isot tossut.  Kyllä niillä jaksaa hyppiä. Pöydällä komeilee pieni kuusi ja ikkunassa killistelee keltainen tähti...

 
Loppuviikosta vietimme koulussa adventtijuhlaa. Meidän koululla on vanhat puitteet, mutta kollega panostaa ihanasti esteettisyyteen...Tässä  kauniisti juhlaa varten  puettu pianomme...
Juhlassamme laulettiin muutama adventtilaulu.Tuttu seurakunnan työntekijä veti tilaisuuden kauniisti.  Lapset lauloivat sydämeen asti. Muutama vanhempikin oli ennättänyt paikalle kuuntelemaan.


Ensimmäinen adventtyikynttilä sytytettiin.Kotonakin on jouluvalot syttyneet. Nuorimmainen sai toivomansa siniset jouluvalot allasterassille hankkimiinsa asetelmiin. Valot ovat oikeasti kauniit. Eivät aivan pääse oikeuksiinsa tässä kuvassa...Mies haki viikolla perinteisen ulkokuusen omasta metsästä. Nyt siinäkin on valaistus, tässä kuvassa tosin vielä ilman valoja...Ikkunoillekin on ensimmäiset jouluvalot jo viritelty...

Isot poikani haluavat näin joulun alla myös luvan kanssa hetken olla pieniä.Molemmille ostin vielä pyynnöstään toivomansa joulukalenterit; 10-vuotias halusi jälleen Lego-kalenterin, 17-vuotias kelpuutti Kinder-kalenterin:) Tässä ekojen luukkujen aarteet:Joulunaika ja -odotus on oikeasti alkanut!

2 kommenttia:

 1. Kurkistelin vuodentakaisia sanojani Seimen äärellä-blogissa, joka taas hiljalleen avaa ovensa jouluun. Sieltä löysin kommenttisi ja reitin tänne. Ja näin paljon kaunista täällä!♥ Lasten laulu adventtihartaudessa avasi oman sisimpäni sopukat ammolleen odottamaan joulun ihmettä!
  Sinun joulua kohti kulkeviin askeliisi toivon paljon iloa ja joulun valoa! Ihania lasten töitä sivullasi! Taidankin napata kameran huomenna töihin ja ottaa kuvia omien oppilaiden ihanista joulukuvaelmaa varten tehdyitä maalauksista. Niitä katsellessa tuli melkein liikutuksen kyynel silmäkulmaan. Lapset ovat uskomattoman taitavia!

  ♥-terveisin Tinttarus:)

  VastaaPoista
 2. Hei, tinttarus!
  Valoa ja lämpöä toivon minäkin joulunodotukseesi! Lasten piirustuksissa on jotain niin koskettavaa, itse kuvailen viikottain oppilaiden töitä...Aarteita oikein:)

  VastaaPoista