sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Joulukalenterimuistoja...

Joulun karkkikalentereista tulvahtaa esiin nyt jo hupaisa muisto vuosien takaa...Ostin esikoiselleni  reippaat kymmenen vuotta sitten Haribon kalenterin, jossa joka luukusta piti paljastua karkkiylläri. Ylläri olikin melkoinen, kun parista ekasta luukusta ei löytynyt kuin tyhjä luukku!


Itkuksihan se vääntyi...Ylläristä tuli pylläri ja sangen vihainen nuorimies tuijotteli pettyneenä tyhjää, valkeaa pahviluukkua, jossa ei ollut edes jouluista  kuvaa...
 

Kimmastuksissani  tutkin kalenterin takakannessa pienellä präntillä nököttäviä yhteystíetoja. Otin yhteyttä  kalenterin valmistajiin ja totesin, että yllätys oli täydellinen kalenterin avattua- mutta ei odotetun lainen.

Haribo yllätti perheemme lähettämällä korvaukseksi ison paketillisen karkkia. Mutta ei siinä vielä kaikki...Kun kaikki luukut oli avattu ja revin kalenteripohjaa takkaan joulun jälkeen, selvisi kalenterin arvoitus - pakkausvaiheessa jokin oli mennyt pieleen, ja ne tyhjien luukkujen karamellipussit löytyivät kalenterin alaosasta:))) Siitä riitti naurua pitkän aikaa:)))


Kun omat lapseni olivat pieniä, rakastin väkertää kalenteriyllätykset itse. Ihan halvaksi nuo kalenterit eivät tainneet tulla, mutta luukun avaajan ilo oli sitäkin suurempi...Ja tietysti aarre sinänsä oli anopin ompelema joulukalenteritausta. Sen voisikin ottaa taas muutaman vuoden tauon jälkeen esille ja laittaa jokaiseen taskuun joulurunon!

2 kommenttia:

 1. Mä ihmettelin noita jouluisia Kinder -suklaita. Ainakin Lidlissä näkyi isoja Kindermunia. En tajua miksi pääsiäisjutuistakin pitää tehdä joulujuttuja :D.

  Mä itse hypistelin Dumlekalenteria, mutta jäi ainakin vielä hyllyyn. Kohta niitä ei varmaan ees ole :D. Aika usein tulee ostettua joku 0,99e kalenteri.

  Viime vuonna sain miehen vanhemmilta nimipäivälahjaksi Cupsolo -kahvikalenterin ja meillä ei ollut edes vielä koko kahvikonetta silloin. Joskus oon myös saanut Fazerin kalenterin.

  Omassa lapsuudessa ja nuoruudessa (kasarilla ja ysärillä) oli just tyyliin 1 suklaakalenteri, tarra- ja tavarakalenterit sekä kuvakalenterit. Nykyään tulee vastaan niin paljon eri kalentereita, suklaakalenteriakin tosi montaa sorttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo, niin totta. kaupallisuus, se puree valitettavan moniin. Juhlan alkuperäinen idea himmenee...
   Nyt kun lapset on isoja, voin kans hankkia 0,99 e kalenterin. Tai...itse asiassa sain mallikappaleen Positiivarin kuvakalenterista juuri. Ei paha!

   Poista